Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

de Satisfyyourcravings in Pui, 15 Oct 2017 | 1490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 linguri mirodenii italienesti(eu am folosit de la Euroma cu rosii uscate, salvie, patrunjle, piper cayenne, usturoi pudra, rozmarin, busuioc si piper)
  • sare
  • ulei de masline
  • 8 cartofi de marime medie
  • paprika afumata
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii
  • cateva masline Kalamata
  • otet din vin alb
  • ulei de masline extra virgin
  • 2 fire ceapa verde
  • sos de branza ( eu am folosit Heks'nkaas: crema de branza cu praz, maioneza, vin, patrunjel, usutroi, mustar si zahar)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti:

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute sau pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. Bucatile de pui s-ar putea sa fie gata dupa 20 de minute. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in sferturi. Se amesteca cu restul de mirodenii italienesti, paprika, sare, piper si ulei de masline. 

Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30 de minute la cuptor, intorcandu-i la jumatatea timpului. 

Se pot gatit in acelasi timp cu puiul, pe 2 rafturi inferioare fata de pui.

Intre timp, se taie castravetii, rosiile si ceapa pentru salata si se amsteca cu sare, piper, masline, ulei de masline extra virgin si otet. Optional, se pot adauga mirodenii italienesti si in salata. 

Se serveste puiul fierbinte, impreuna cu salata, cartofii si sosul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu pulpe de pui si ciuperci