Pui la tigaie cu cartofi noi

de Rocsi in Pui, 15 Iun 2017 | 1032 vizualizari

 

Sunt zile in care pur si simplu nu mai stiu ce sa gatesc, in care parca nu mai am nici o idee de nimic si noua nu ne mai place nimic. Dar daca pun repede niste pui la tigaie, cateva condimente si niste cartofi noi alaturi ca tot este sezonul lor, obtin mereu un preparat atat de bun ca ne lingem pe degete. Simplu si savuros!

 

INGREDIENTE

  • 7 bucati de pui (am folosit copanele si pulpe superioare)
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei rosu
  • 8 cartofi noi potriviti
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tigaie cu cartofi noi:

Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful.

Le spalam si le stergem cu un servetel.

Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.

Curatam cartofii si ii spalam.

Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia, puteti adauga si 1-2 linguri ulei, eu am preferam doar grasimea ce o lasa puiul).

Le rumenim pe ambele parti, apoi punem ceapa verde si ardeiul.

Turnam jumatate de cana cu apa si condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.

Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugam cartofii si foaia de dafin rupta in doua.

Acoperim totul cu un capac.

Mai turnam apa fierbinte cand aceasta scade de tot, mai invartim bucatile de pui.

Cand sunt bine patrunse, atat carnea cat si cartofii, punem sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat.

Amestecam bine si lasam sa scada bine lichidul, sa obtinem un sos.

Cand este gata, tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra.

Simplu, nu?

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tigaie cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

19.06.2017, 21:44

Multumesc Geanina!

Catalina L 1

24.06.2017, 10:08

superb

Rocsi 1

24.06.2017, 22:08

Multumesc Catalina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui si pleurotus