Pui Panacris

de Panacris in Pui, 2 Oct 2012 | 2820 vizualizari

 

Niste amarate pulpe inferioare de pui, au devenit un deliciu regal!!! O combinatie de gusturi mai ciudate, afumat, dulceag, acrisor, mirodenii mediteraneene ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe inferioare de pui 8 bucati,
  • slanina carnoasa de casa 10 felii,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin,
  • rozmarin,
  • cimbrisor,
  • coniac 1 lingura,
  • must rosu 500 g,
  • pasta de tomate 4 linguri,
  • ciuperci pleutorus 400 g,
  • capere 2 linguri,
  • suc de la o lamaie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Panacris:

Ceapa se curata, se taie felii si se caleste impreuna cu slanina tocata marunt, cu lingura o de ulei, cca. 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune deoparte.  Pulpele de pui se prajesc in 2 linguri de ulei, pana devin crocante. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii. Se adauga coniacul si mustul, amestecul de ceapa, ciupercile curatate si tocate fideluta,  pasta de rosii, se acopera si se fierbe acoperit cca. 50 de minute. La final se adauga caperele si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 5 minute pana se amesteca gusturile.

Se serveste ca atare sau alaturi de mamaliguta/piure de cartofi/orez fiert. 

TIPS-URI

1

mustul se poate inlocui cu vin rosu demisec

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dobrezaira 1

03.10.2012, 14:05

extraordinara, super ideea cu must

Sim0na 1

03.10.2012, 15:17

Delicios arata! Mai ales cu must!

Lau 1

03.10.2012, 15:22

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci