Pui Panacris

de Panacris in Pui, 2 Oct 2012 | 1101 vizualizari

 

Niste amarate pulpe inferioare de pui, au devenit un deliciu regal!!! O combinatie de gusturi mai ciudate, afumat, dulceag, acrisor, mirodenii mediteraneene ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe inferioare de pui 8 bucati,
  • slanina carnoasa de casa 10 felii,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin,
  • rozmarin,
  • cimbrisor,
  • coniac 1 lingura,
  • must rosu 500 g,
  • pasta de tomate 4 linguri,
  • ciuperci pleutorus 400 g,
  • capere 2 linguri,
  • suc de la o lamaie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Panacris:

Ceapa se curata, se taie felii si se caleste impreuna cu slanina tocata marunt, cu lingura o de ulei, cca. 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune deoparte. Pulpele de pui se prajesc in 2 linguri de ulei, pana devin crocante. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii. Se adauga coniacul si mustul, amestecul de ceapa, ciupercile curatate si tocate fideluta, pasta de rosii, se acopera si se fierbe acoperit cca. 50 de minute. La final se adauga caperele si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 5 minute pana se amesteca gusturile.


Se serveste ca atare sau alaturi de mamaliguta/piure de cartofi/orez fiert.

 

TIPS-URI

1

mustul se poate inlocui cu vin rosu demisec

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dobrezaira 1

03.10.2012, 14:05

extraordinara, super ideea cu must

Sim0na 1

03.10.2012, 15:17

Delicios arata! Mai ales cu must!

Lau 1

03.10.2012, 15:22

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci si smantana