Pui piri piri cu taitei chinezesti

de papabundetot in Pui, 31 Aug 2013 | 4214 vizualizari

 

Desi urmaresc cat pot de mult toate emisiunile culinare si incerc mereu sa fiu la curent cu ultimele noutati in domeniu,macar cele aplicabile in bucataria mea de acasa,totusi pana de curand nu auzisem niciodata de acest sos piri piri.Din cate am si inteles de la Chef Razvan Alexandru sosul asta…nu exista in bucatarii in general,este un sos al lui Jamie Oliver,probabil creat si denumit asa de el…asta nu stiu.Cert e ca mi-au placut ingredientele sosului si l-am adoptat si eu in acest preparat si chiar mi-a placut ce a iesit la final.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita crema de otet balsamic
  • sos soia (depinde cat vreti sa fie de sarat,se poate inlocui si cu sare)
  • 2 lingurite ulei de rapita
  • 2 ardei iuti mai mici
  • Pentru taiteii chinezesti am folosit:
  • 1 punga taitei chinezesti cu ou
  • legume chinezesti congelate
  • ulei de susan
  • 6 pulpe fara os
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui piri piri cu taitei chinezesti:

Ingredientele pentru sos le-am taiat in bucati mai mici si le-am bagat la blender, le-am amestecat bine,apoi am pus sosul obtinut intr-o tava de yena,am asezat in el pulpele de pui si am dat totul la cuptor pana cand pulpele s-au gatit complet.Din cand in cand am mai deschis cuptorul si am pus cu o lingura sos peste pulpe.


Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus legumele in ea si le-am lasat sa fiarba 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi am stins focul si am pus in aceeasi apa taiteii care au stat acolo 4 minute fara ca focul sa mai fie pornit.


Am scurs apoi de apa taiteii si legumele,am adaugat ulei de susan si i-am servit ca si garnitura pentru pulpele de pui in sos piri piri.Un deliciu,si o masa usoara pentru cina.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui piri piri cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

papabundetot 1

01.09.2013, 09:05

Multumesc frumosilor!!!

Anett 1

01.09.2013, 10:12

tare bun!

karla 1

01.09.2013, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Şarlotă pariziană - reteta 500

ieri la 20:53

Chec sandwich croque monsieur

ieri la 20:32

Salata de fasole  ochi-negru

de Ksenya 4

ieri la 16:35

RETETA RECOMANDATA
Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)