Pui tiganesc la punga

de La Ancuta in Pui, 10 Noi 2010 | 23091 vizualizari

 

by Nadina. Foarte bun si fraged. Multumesc Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
  • 500 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 1 punga pentru cuptor
  • Pentru condimentat carnea:
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • condimente pentru pui (optional)
  • 100 g unt
  • Pentru condimentat legumele:
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 50 g unt
  • putin unt pentru uns punga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tiganesc la punga:

Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.

Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

A doua zi se scurge carnea si laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.

Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.

Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora.La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Se serveste cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tiganesc la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui pane