Pui Tikka Masala

de elucubratiiculinare in Pui, 8 Mar 2014 | 2574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 100 g iaurt/smântână
  • 1/2 legătură pătrunjel/coriandru proaspăt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de usturoi
  • 3 linguri Garam Masala
  • 1-2 ardei iuți
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 ardei gras roșu/gogoșar
  • 3 roșii coapte
  • 2 fire de ceapă verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala, ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie. Adăugăm bucățile de pui și dăm la rece pentru minim 1 oră. Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri. Adăugăm 1 lingură de Garam Masala și roșiile tăiate cubulețe. Lăsăm la foc mediu 10-15 minute, apoi adăugăm puiul marinat. Mai gătim 10-15 minute. Servim cu garnitură de orez natur și ornăm cu ceapă verde. Dacă ardeii iuți doar s-au lăudat că sunt foarte iuți, puteți să mai condimentați cu sos Tabasco. PS: Pentru cei care evită prăjelile, se poate căli ceapa în 1/2 cană cu apă în care se adaugă doar 2 linguri ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Pushaa 1

09.03.2014, 11:12

buuuuuuun!

Rocsi 1

09.03.2014, 11:24

Ce bun o mai fi!

Cris2711 1

09.03.2014, 15:14

Imi place reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala