Pui Tikka Masala

de elucubratiiculinare in Pui, 8 Mar 2014 | 3139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 100 g iaurt/smântână
  • 1/2 legătură pătrunjel/coriandru proaspăt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de usturoi
  • 3 linguri Garam Masala
  • 1-2 ardei iuți
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 ardei gras roșu/gogoșar
  • 3 roșii coapte
  • 2 fire de ceapă verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala, ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie. Adăugăm bucățile de pui și dăm la rece pentru minim 1 oră. Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri. Adăugăm 1 lingură de Garam Masala și roșiile tăiate cubulețe. Lăsăm la foc mediu 10-15 minute, apoi adăugăm puiul marinat. Mai gătim 10-15 minute. Servim cu garnitură de orez natur și ornăm cu ceapă verde. Dacă ardeii iuți doar s-au lăudat că sunt foarte iuți, puteți să mai condimentați cu sos Tabasco. PS: Pentru cei care evită prăjelile, se poate căli ceapa în 1/2 cană cu apă în care se adaugă doar 2 linguri ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Pushaa 1

09.03.2014, 11:12

buuuuuuun!

Rocsi 1

09.03.2014, 11:24

Ce bun o mai fi!

Cris2711 1

09.03.2014, 15:14

Imi place reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala