Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 15 Aug 2011 | 13706 vizualizari

 

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei
  • 150-160 g faina
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  •  Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 g ciuperci
  • 50-100 g kaizer afumat
  • 1 lingura pasta de tomate/2 linguri bulion
  • Sare,piper,chili
  • Sos:
  • 150 ml smantana pt gatit
  • 1 ou
  • Sare,piper
  •  +
  • 150 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor:

Clatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor:

Clatite:

Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru clatitele normale. Din aluat se coc clatite si se aseaza una peste alta.

 Umplutura.

 Pieptul de pui se taie bucatele foarte mici,se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca,apoi se adauga ceapa si ciupercile,taiate marunt. Se lasa sa se caleasca putin apoi se adauga 50 ml apa si pasta/bulionul si se fierbe amestecul pana scade tot sosul. Se condimenteaza.

 O tava termorezistenta se unge cu unt. Pe fiecare clatita se pun 2 linguri din umplutura si se impaturesc aducand marginile spre interior,apoi se ruleaza . Se aseaza clatitele in tava,una langa alta.

 Din smantana,ou,sare si piper se obtine un sos care se toarna peste clatite. Cascavalul se rade si se acopera clatitele. Tava se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste cascavalul.

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor  se servesc simple sau alaturi de smantana,rosii si marar.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit