Pui "Tikka Masala"

de Dea_Dea in Pui, 14 Oct 2013 | 5752 vizualizari

 

Mm o mancare aromata !

 

INGREDIENTE

  • MARINATA
  • o lingura de ulei
  • o lingurita boabe de mustar
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
  • 1/2 lingurita chimin macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • o lingurita boia
  • un praf de chilly
  • 2 ardei kapia.
  • MAI AVEM NEVOIE DE
  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri iaurt
  • o lingura ulei
  • o ceapa
  • 400 ml bulion
  • 3-4 linguri smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui "Tikka Masala":

Marinata:


Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.


Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.


Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.


Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.


Intre timp pregatim si sosul.


Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata, se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul. Se lasa la fiert 10-15 min, apoi se adauga carnea rumenita. Se adauga smantana si se mai lasa 5-10 min.


P.S. se serveste cu orez.

 

TIPS-URI

1

In loc de pulpe se poate folosi piept de pui .

2

In loc de bulion se pot folosi rosii decojite si macinate sau pasta de rosii si apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui "Tikka Masala"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dea_Dea 1

15.10.2013, 09:14

Leoaico am am si la mansarda ceva

Lavinia 1

15.10.2013, 09:17

Foarte bun

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:32

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala