Pui "Tikka Masala"

de Dea_Dea in Pui, 14 Oct 2013 | 5528 vizualizari

 

Mm o mancare aromata !

 

INGREDIENTE

  • MARINATA
  • o lingura de ulei
  • o lingurita boabe de mustar
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
  • 1/2 lingurita chimin macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • o lingurita boia
  • un praf de chilly
  • 2 ardei kapia.
  • MAI AVEM NEVOIE DE
  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri iaurt
  • o lingura ulei
  • o ceapa
  • 400 ml bulion
  • 3-4 linguri smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui "Tikka Masala":

Marinata:

Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.

Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.

Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.

Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.

Intre timp pregatim si sosul.

Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata, se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul. Se lasa la fiert 10-15 min, apoi se adauga carnea rumenita. Se adauga smantana si se mai lasa 5-10 min.

P.S. se serveste cu orez.

 

TIPS-URI

1

In loc de pulpe se poate folosi piept de pui .

2

In loc de bulion se pot folosi rosii decojite si macinate sau pasta de rosii si apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui "Tikka Masala"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui "Tikka Masala"-0
Pui "Tikka Masala"-1
Pui "Tikka Masala"-2
Pui "Tikka Masala"-3
Pui "Tikka Masala"-4
Pui "Tikka Masala"-5
Pui "Tikka Masala"-6
Pui "Tikka Masala"-7
Pui "Tikka Masala"-8
Pui "Tikka Masala"-9

COMENTARII (22)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

15.10.2013, 09:14

Leoaico am am si la mansarda ceva

 Lavinia

Lavinia 1

15.10.2013, 09:17

Foarte bun

_Alina_

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:32

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!