Pui "Tikka Masala"

de Dea_Dea in Pui, 14 Oct 2013 | 5910 vizualizari

 

Mm o mancare aromata !

 

INGREDIENTE

  • MARINATA
  • o lingura de ulei
  • o lingurita boabe de mustar
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
  • 1/2 lingurita chimin macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • o lingurita boia
  • un praf de chilly
  • 2 ardei kapia.
  • MAI AVEM NEVOIE DE
  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri iaurt
  • o lingura ulei
  • o ceapa
  • 400 ml bulion
  • 3-4 linguri smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui "Tikka Masala":

Marinata:


Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.


Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.


Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.


Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.


Intre timp pregatim si sosul.


Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata, se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul. Se lasa la fiert 10-15 min, apoi se adauga carnea rumenita. Se adauga smantana si se mai lasa 5-10 min.


P.S. se serveste cu orez.

 

TIPS-URI

1

In loc de pulpe se poate folosi piept de pui .

2

In loc de bulion se pot folosi rosii decojite si macinate sau pasta de rosii si apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui "Tikka Masala"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dea_Dea 1

15.10.2013, 09:14

Leoaico am am si la mansarda ceva

Lavinia 1

15.10.2013, 09:17

Foarte bun

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:32

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala