Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

de laylalala in Pui, 4 Iul 2010 | 6462 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pui

  • 4 piepti de pui, fara piele si os
  • 2-3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 400 gr ciuperci, tocate
  • 50 ml otet balsamic
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare

Pentru orez

  • 200 gr orez
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ciuperci si orez aromat:

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust.
Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Adauga ceapa si usturoiul si calestele 3-4 minute pana cand ceapa s-a inmuiat, dar avand grija ca usturoiul sa nu se arda.Adauga apoi ciupercile si caleste-le 4-5 minute.Torna peste ciuperci 50 ml vin alb si 50 ml otet balsmic si lasa totul sa fiarba 8-10 minute pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat.Asezoneaza totul cu sare de mare, dupa gust.
Umple pieptii de pui cu ciuperci, aseaza-I intr-un vas termorezistent, toarna peste acestia 100 ml vin alb si da-I la copt 30 minute pana cand s-au facut si s-au rumenit.
Pentru orez, pune intr-o cratita apa cu sare la fiert apoi adauga orezul si fierbe-l pana cand boabele s-au inmuiat.Intre timp amesteca intr-un vas restul ingredientelor.Dupa ce orezul a fiert, scurge-l de apa, aduga amestecul de verdeturi si amesteca bine.
Portofelel de pui cu ciuperci serveste-le alaturi de orezul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci si orez aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu ciuperci si rosii