Pui umplut cu clatite

de Lau in Pui, 17 Feb 2014 | 4109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 400 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • Clatite
  • 2 oua
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • cca 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Uns
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu clatite:

Clatite-Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare,

Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita,

Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de umplutura si o lasam sa se prajeasca pe o parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte. Repetam pana terminam,

Umplutura-Spalam bine puiul si il asezam pe un tocator cu pieptul in sus si incepem sa separam pielea de carne(cu ajutorul unui cutit cu grija fara sa taiem pielea)

Cu grija scoatem si pulpele superioare,spatele si coastele de la pui,pastrand doar aripile si pulpele inferioare intregi.

Carnea de pui care am indepartat-o o spalam si o punem la fiert in apa cu sare, cand a fiert o scoatem si o lasam la racit,dupa ce s-a racit o scoatem de pe oase si o tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam ceapa curatata si tocata marunt,o lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ciupercile tocate (curatate inainte) lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam carnea tocata si condimente dupa gust,

Mai lasam pe foc cam 2 min dupa care adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca,

Luam cate o clatita si o ungem pe toata suprafata cu umplutura.

Cand avem totul pregatit introducem clatitele in pui,(ca o piramida)ca in final sa obtinem un pui care sa arate asa cum era inainte sa scoatem carnea,

Dupa ce puiul este umplut incepem sa coasem pielea pe unde este rupta,

Intr-un bol amestecam untul moale cu sare,piper,boia de ardei si ungem puiul cu amestecul,

Tapetam o tava cu hartie de copt ungem cu putin ulei si adaugam puiul cu pieptul in sus,

Dam la cuptoul incalzit cca 1 ora pana se rumeste frumos,

 

TIPS-URI

1

M-am inspirat de pe Gourmandine.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor umplut pe pat de cartofi si ciuperci