Pui umplut cu legume la cuptor

de Sylvia in Pui, 10 Mar 2010 | 25694 vizualizari

 

Va propun acest fel de mancare foarte gustos si usor de realizat, daca sunteti in graba si vrei sa faceti si altceva in timp ce pregatiti pranzul este o varianta de luat in calcul.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de un pui de 1,2 kg,
  • cativa morcovi mici,
  • o mana de mazare,
  • o ceapa mica alba,
  • 2 ciuperci champinion,
  • sare, piper,
  • 100ml ulei de masline, 
  • condimente pentru pui,
  • o lingura de boia dulce,
  • cateva boabe de piper ( eu am folosit un amestec de boabe  de piper ),
  • o lingura de verdeata tocata marunt( in functie de ce preferinte aveti)  .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume la cuptor:

Preparare: intr-un vas calim intr-o lingura de ulei legumele la foc mic, asezonandu-le dupa gust cu sare, piper . Le lasam pret de cateva minute pana sunt facute pe jumatate, fara sa adaugam deloc apa.


Spalam bine puiul, il curatam si il uscam cu un servet absorbant de hartie. Umplem cu grija puiul cu legumele si il asezam in tava, eu am folosit si de aceasta data vasul roman pentru ca imi place cum fragezeste carnea la cuptor. Daca nu aveti vas roman va recomad sa folositi un vas de yena cu capac sa il puteti lasa sa se faca inabusit la cuptor in primele 45 de minte. Peste pui am turnat un amestec facut din 100 ml de ulei de masline, 50 ml de apa, o lingura boia, sare, piper, condimente pentru pui si apoi am presarat peste pui inca putina sare, verdeturi, boabe de piper.


Daca folositi vasul de yena puteti sa puneti mai multa apa, in vasul roman nu trebuie ca face el aburi, fiind tinut inainte de folosire in apa rece. Dam puiul la cuptor cu capac si lasam la temperatura de 230 de grade pentru 45 de minute .


Dupa aceea scoatem cu grija capacul, scadem temperatura la 210 grade si lasam inca 30 de minute la cuptor sa scada apa bine si sa se rumeneasca usor. Punem din cand in cand peste el cate o lingura de ulei din tava. Este gata atunci cand il vedem rumenit si a scazut apa .


L-am servit cu rondele de cartofi fierte pentru 8 minute si apoi puse la cuptor cu unt, insotit de mujdei si cu muraturi binenteles ca e sezonul. Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Teo 1

10.03.2010, 21:13

pai , dupa ce ''l-ai imbalsamat''si l-ai rumenit asa bine nu i-as mai da drumul din farfurie!

Sylvia 1

12.03.2010, 20:21

Ma bucur ca va place, compozitia interioara se poate adapta in functie de preferinte.

nadina73 1

30.03.2010, 23:19

foarte bun felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman