Pui umplut la cuptor cu cartofi

de AlexTeacher in Pui, 10 Noi 2017 | 12162 vizualizari

 

Pentru c-am fost intotdeauna adeptul retetelor simple care impresioneaza totodata prin gust, si pentru ca stiu ca puiul este foarte popular la noi, m-am gandit sa iti arat cum il pregatesc eu si cum reusesc sa ii mentin crusta crocanta si carnea suculenta.
Secretul meu sta-n umplutura, asa ca noteaza-ti ingredientele si fii alaturi de mine pe tot parcursul retetei.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui - 1,4 – 1,5 kg
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • sare si piper dupa gust

Umplutura:

  • 2 carnati afumat de casa
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingurita boia iute (optional)
  • ½ lingurita boia dulce
  • 3-4 crengute cimbru proaspat
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 200 g fasole fiarta (scursa)
  • 6-8 buc rosii uscate
  • sare
  • piper

Extra:

  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml apa
  • 3-4 crengute de cimbru

Pentru cartofi:

  • 6-8 cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa boia afumata
  • ½ lingurita rasa nucsoara
  • 1 crenguta rozmarin proaspat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor cu cartofi:

Umplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave.

Adauga ulei de masline in tigaie si lasa-l sa se incinga. Adauga carnatii si la scurt timp ceapa taiata cuburi. Urmeaza doi catei de usturoi tocati marunt. Pune putin cimbru proaspat deasupra. Adauga in tigaie fasolea scursa bine si amesteca putin. Urmeaza boia dulce si iute. Daca nu va place gustul iute, atunci puteti sa n-o puneti. Asezoneaza cu sare si piper, iar la sfarsit cateva rosii uscate taiate cuburi. Umplutura e gata si las-o deoparte.

Urmeaza puiul. Taie capetele pulpelor inferioare si varfurile aripilor, iar daca este nevoie, daca are pene, parleste-le cu arzatorul.

Umple puiul cu umplutura si adaug o lamaie in interior.

Amesteca untul topit cu o lingurita de boia, putin usturoi granulat, sare si piper si unge puiul.

Pune in tava aceeasi cantitate de apa si vin, peste care asaza puiul umplut. Pune crengute de cimbru pe langa.

Acopera cu folie de aluminiu ca sa se inabuseasca totul. Lasa-l o ora la cuptor, la 170 de grade C, dupa care mai lasa-l 30 de minute la 180 de grade C, fara folie, pentru a face crusta.

Intre timp pregateste cartofii: taie-i pe jumatate si stropeste-i cu ulei de masline. Toaca rozmarinul si adauga boia afumata, nucsoara, sare si piper. Cartofii se pregatesc in 30 de minute in cuptor, la 180 de grade C.

Puiul arata senzational si miroase pe masura! Este extrem de suculent va garantez!

Cartofii se asaza pe langa pui, iar umplutura se scoate din pui si se pune separat intr-un bol.

Stoarce lamaia coapta in sucul lasat in tava si amestec-o bine. Strecoar-o si serveste peste umplutura.

 

 

TIPS-URI

1

Daca vreti, puteti sa faceti un sos din zeama din tava, merge ingrosata cu putin amidon si putina smantana de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor umplut cu ficat si mar