Pulpa de curcan marinata,la cuptor

de Bucataras Medi in Curcan, 3 Sep 2011 | 12268 vizualizari

 

O fripturica ideala pentru masa de pranz de duminica sau pentru orice alta zi a saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan(eu am avut una destul de maricica)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare,piper
  • rozmarin
  • Pentru marinata
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos chili
  • 1 lingurita ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan marinata,la cuptor:

Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita ,o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop absorbant.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi asezam pulpa intr-un vas.


Intr-un bol punem mierea,sosul de soia,sosul de chili,uleiul de masline,zeama de lamaie,foile de dafin si boabele de piper.Amestecam bine si turnam acest sos in vasul in care am asezat pulpa de curcan.Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 5-6 ore avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta.Scoatem pulpa din marinata o asezam intr-o tava ,o condimentam cu rozmarin si turnam marinata peste ea.Mai adaugam un pahar cu vin apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30-40 min. dupa care indepartam cu grija folia de aliminiu si mai tinem la cuptor pana cand carnea este bine facuta si rumena.Avem grija ca din cand in cand sa mai stropim carnea cu sosul din tava


Scoatem apoi tava din cuptor ,lasam sa se racoreasca putin ,scoatem pulpa de curcan pe un platou ,o taiem felii potrivite si apoi servim alaturi de o garnitura si o salata.Noi am avut drept garnitura chiftelute din cartofi


Va invit la masa si va spun pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan marinata,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

adry88 1

05.09.2011, 16:42

foarte foarte bun

divainbucatarie 1

06.09.2011, 17:22

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:36

Deosebit de apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu orez la cuptor