Pulpa de curcan marinata,la cuptor

de Bucataras Medi in Curcan, 3 Sep 2011 | 25750 vizualizari

 

O fripturica ideala pentru masa de pranz de duminica sau pentru orice alta zi a saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan(eu am avut una destul de maricica)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare,piper
  • rozmarin
  • Pentru marinata
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos chili
  • 1 lingurita ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan marinata,la cuptor:

Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita ,o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop absorbant.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi asezam pulpa intr-un vas.

Intr-un bol punem mierea,sosul de soia,sosul de chili,uleiul de masline,zeama de lamaie,foile de dafin si boabele de piper.Amestecam bine si turnam acest sos in vasul in care am asezat pulpa de curcan.Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 5-6 ore avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta.Scoatem pulpa din marinata o asezam intr-o tava ,o condimentam cu rozmarin si turnam marinata peste ea.Mai adaugam un pahar cu vin apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30-40 min. dupa care indepartam cu grija folia de aliminiu si mai tinem la cuptor pana cand carnea este bine facuta si rumena.Avem grija ca din cand in cand sa mai stropim carnea cu sosul din tava

Scoatem apoi tava din cuptor ,lasam sa se racoreasca putin ,scoatem pulpa de curcan pe un platou ,o taiem felii potrivite si apoi servim alaturi de o garnitura si o salata.Noi am avut drept garnitura chiftelute din cartofi

Va invit la masa si va spun pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan marinata,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor