Pulpa de iepure in sos

de Dya Daniela Andrei in Iepure, 4 Iun 2015 | 7074 vizualizari

 

Acest preparat l-am gatit acum vreo cateva luni in urma, pentru sotul meu. A fost pentru prima data cand am gatit carne de iepure. Din pacate nu am putut gusta absolut deloc, insa el a fost foarte incantat de rezultat. Si acum, dupa atata timp, isi aminteste de gustul mancarii. Ceea ce e lucru mare :) fiind destul de critic! Am tot cautat variante pentru a pregati carnea, am citit, m-am hotarat, m-am razgandit .... In prima faza am vrut sa o prajesc pur si simplu, insa din retetele rasfoite mi s-a parut ca ar iesi cam uscata carnea. Asa am ales varianta cu sos, pregatita dupa cum am crezut eu ca ar fi mai gustoasa. Pozele au fost facute in noapte tarziu, nu sunt grozave, insa am vrut sa va impartasesc experimentele mele :D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure
  • 2 lingurite cu rozmarin uscat
  • o lingurita cu oregano uscat
  • o lingurita cu mix de piper boabe
  • o capatana de usturoi ori dupa gust
  • 3-4 morcovi potriviti
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb (de calitate)
  • cateva fire de marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de iepure in sos:

Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei.

Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac.

Inabusim pulpele de iepure 10 minute (sau atat cat este necesar pentru a se evapora lichidul format) si le lasam apoi sa se rumeneasca pe ambele parti.

Adaugam vinul alb, lasam 5-10 minute la foc potrivit, dupa care coloram cu suc de rosii.

Omogenizam sosul format si continuam fierberea (la cooker am folosit functia BAKE) pana ce acesta devine dens.

Dupa ce am luat tigaia de pe foc, presaram mararul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

As fi preferat sa folosesc in locul mararului, busuioc proaspat, verde, insa nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de iepure in sos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat cu iepure