Pulpa de iepure in sos

de Dya Daniela Andrei in Iepure, 4 Iun 2015 | 2042 vizualizari

 

Acest preparat l-am gatit acum vreo cateva luni in urma, pentru sotul meu.
A fost pentru prima data cand am gatit carne de iepure. Din pacate nu am putut gusta absolut deloc, insa el a fost foarte incantat de rezultat. Si acum, dupa atata timp, isi aminteste de gustul mancarii. Ceea ce e lucru mare :) fiind destul de critic!
Am tot cautat variante pentru a pregati carnea, am citit, m-am hotarat, m-am razgandit .... In prima faza am vrut sa o prajesc pur si simplu, insa din retetele rasfoite mi s-a parut ca ar iesi cam uscata carnea. Asa am ales varianta cu sos, pregatita dupa cum am crezut eu ca ar fi mai gustoasa.

Pozele au fost facute in noapte tarziu, nu sunt grozave, insa am vrut sa va impartasesc experimentele mele :D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure
  • 2 lingurite cu rozmarin uscat
  • o lingurita cu oregano uscat
  • o lingurita cu mix de piper boabe
  • o capatana de usturoi ori dupa gust
  • 3-4 morcovi potriviti
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb (de calitate)
  • cateva fire de marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de iepure in sos:

Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei.


Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac.


Inabusim pulpele de iepure 10 minute (sau atat cat este necesar pentru a se evapora lichidul format) si le lasam apoi sa se rumeneasca pe ambele parti.


Adaugam vinul alb, lasam 5-10 minute la foc potrivit, dupa care coloram cu suc de rosii.


Omogenizam sosul format si continuam fierberea (la cooker am folosit functia BAKE) pana ce acesta devine dens.


Dupa ce am luat tigaia de pe foc, presaram mararul tocat marunt.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

As fi preferat sa folosesc in locul mararului, busuioc proaspat, verde, insa nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de iepure in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

04.06.2015, 21:19

Catalina L 1

04.06.2015, 21:48

extraordinara

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2015, 09:00

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure