Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

de Sidy in Oaie, 7 Mai 2013 | 4774 vizualizari

 

Traditia spune ca pe masa de Paste , romanul trebuie sa aiba friptura de miel.Dar voiam sa nu fac traditionala friptura, asa ca am ales sa o fac pe aceasta.
Frunzele de coriandru au un gust deosebit de al semintelor, putin mai... acide.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin
  • 1 lingura untura
  • frunze coriandru verde
  • frunze marar verde
  • sare
  • boia
  • piper
  •  pentru marinada:
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • frunze de coriandru
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru:

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate.

Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia.

Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura.

Deasupra asezam pulpele si mai presaram ceapa si usturoi verde.

Adaugam vinul si introducem tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade, pentru aproximativ 50-60 de minute.

Inlaturam verdeturile de deasupra, intoarcem pulpele si punem peste ele frunze verzi de coriandru.

Mai lasam friptura la cuptor pentru 10-15 minute sa se rumeneasca.

Servim friptura alaturi de cartofi piure si salata verde.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Dupa ce friptura este bine rumenita o lasam macar 10 minute sa se odihneasca in cuptor, abia apoi o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

07.05.2013, 15:28

Anett 1

07.05.2013, 15:51

tare bun!

Sim0na 1

07.05.2013, 20:24

N-am folosit niciodata frunze de coriandru.. Tare sunt curioasa de custul carnii de miel in combinatia facuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei