Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunteti pregatiti de pranz? Daca nu...v-am adus eu ceva aromat :)
Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja. Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala. Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de portocale apoi o tavalim prin coaja de portocala si patrunjel. Asezam carnea intr-un vas termorezistent in care turnam apoi si sucul de portocala. Acoperim cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul este incins introducem carnea (acoperita). Dupa o ora luam capacul (sau folia) si mai lasam carnea inca jumatate de ora pentru a se rumeni.
Pentru garnitura am pregatit un piure de mazare facut simplu. Fierbem mazarea (a mea era congelata) pentru 15 minute. O pasam cu blenderul si adaugam treptat smantana si lapte dupa preferinta. La sfarsit condimentam cu sare si putina nuscoara rasa.
Sa aveti pofta!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult