Pulpa de porc la cuptor

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 kg pulpa de porc (capac de pulpa)
  • 10 catei usturoi
  • 30 grame slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri untura
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 ml. apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor:

Carnea se impaneaza cu felioare de slanina si jumatati de catei de usturoi,se sareaza,pipareaza,se pune boia,cimbru,se unge cu mustar si untura si se baga intr-o punga cu morcovii,telina,patrunjelul taiate felii,foile de dafin, 50 ml vin si 50 ml apa ,se da la rece pana a doua zi.Intr-o tava potrivita sau cratita se pun legumele din punga si peste ele se pune carnea,se toarna sosul din punga.Se mai adauga ceapa taiata sferturi,usturoiul ramas si 100 ml apa.


Se da la cuptor la foc iute cca 15min pe o parte si 10 min pe cealanta parte sa se rumeneasca frumos si sa faca o crusta la suprafata ca toate aromele sa ramana in carne.Se scoate tava,se adauga 100ml vin,se acopera cu folie de aluminiu sau capac si se da la cuptor cca 1 ora.


Cand se serveste,se feliaza carnea,se toarna sos din tava peste bucatile de carne si se mai da la cuptor cca 10 min.Se serveste cu cartofi aurii sau piure cu sos deasupra,salata verde si cu restul de vin din sticla.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lilik 1

26.07.2011, 16:03

cam tarzior am ajuns....o bunatate

marcela1979 1

26.07.2011, 16:28

pe asta am ratat o

cocolina 1

26.04.2012, 11:44

buna si delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun