Pulpa de porc la cuptor

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 4511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 kg pulpa de porc (capac de pulpa)
  • 10 catei usturoi
  • 30 grame slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri untura
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 ml. apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor:

Carnea se impaneaza cu felioare de slanina si jumatati de catei de usturoi,se sareaza,pipareaza,se pune boia,cimbru,se unge cu mustar si untura si se baga intr-o punga cu morcovii,telina,patrunjelul taiate felii,foile de dafin, 50 ml vin si 50 ml apa ,se da la rece pana a doua zi.Intr-o tava potrivita sau cratita se pun legumele din punga si peste ele se pune carnea,se toarna sosul din punga.Se mai adauga ceapa taiata sferturi,usturoiul ramas si 100 ml apa.


Se da la cuptor la foc iute cca 15min pe o parte si 10 min pe cealanta parte sa se rumeneasca frumos si sa faca o crusta la suprafata ca toate aromele sa ramana in carne.Se scoate tava,se adauga 100ml vin,se acopera cu folie de aluminiu sau capac si se da la cuptor cca 1 ora.


Cand se serveste,se feliaza carnea,se toarna sos din tava peste bucatile de carne si se mai da la cuptor cca 10 min.Se serveste cu cartofi aurii sau piure cu sos deasupra,salata verde si cu restul de vin din sticla.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lilik 1

26.07.2011, 16:03

cam tarzior am ajuns....o bunatate

marcela1979 1

26.07.2011, 16:28

pe asta am ratat o

cocolina 1

26.04.2012, 11:44

buna si delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.