Pulpa de porc la cuptor

de Rocsi in Porc, 7 Feb 2016 | 2144 vizualizari

 

Pentru o duminica in familie, pentru a masa festiva sau orice alt moment frumos din viata voastra, aceasta pulpa este foarte potrivita. Bine aromatizata, patrunsa pana la os, rumena, nu poate fi numita decat perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie pulpa de porc de 2 kg cu os, grasime si soric
  • 1 lingura plina cu mustar dijon
  • 8 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa
  • 300 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boabe de piper alb
  • 1/2 ardei iute rosu uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 crengute cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor:

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile.


Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul.

Luam mustarul, masam pulpa pe ambele parti si o asezam intr-o tava.

Deasupra punem rosiile decojite pe care le tocam , presaram busuiocul uscat, foaia de dafin rupta bucatele, boabe de piper alb si asezam crengutele de cimbru.

La final, rupem fulgi de ardei iute uscat, le presaram peste carne. Puteti pune mai mult daca va place picant.


Acoperim tava, introducem carnea la frigider peste noapte.

A doua zi, scoatem carnea din frigider.

Pregatim o tava, punem 2 cani de apa, turnam sucul de rosii pe care il avem in tava cu carne.

Curatam ceapa, ii dam drumul in tava, apoi asezam pulpa de porc cu toate mirodeniile.

Curatam cei 3 catei de usturoi ramasi, ii taiem bucatele, le presaram peste carne si prin tava.

Acoperim tava cu staniol si o bagam in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 2 ore si jumatate.

Dupa acest timp, scoatem staniolul, marim putin temperatura si mai lasam carnea cam 25-30 de minute la cuptor, sa prinda o crusta rumena.


In acest timp, stropim pulpa cu zeama din tava cam de 3-4 ori.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o acoperim si o lasam 15-20 de minute sa sa odihneasca apoi putem servi.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

ralu_ca 1

11.02.2016, 07:48

o nebunie

Rocsi 1

11.02.2016, 20:29

Multumesc mult Raluca95

Rocsi 1

11.02.2016, 20:30

Raluca, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Friptura marinata in sos picant