Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

de lilik in Vita, 30 Mar 2011 | 3766 vizualizari

 

Am vazut pe la fete diverse retete cu sosuri de legume si am zis sa va dau si eu una:D
Sper sa va placa.....oaspetilor sigur le-a fost pe plac,caci au golit farfuriile cat a-i clipi.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vita fara os(depinde pt cate persoane o pregatiti,a mea a avut circa 3 kg)
  • 3 morcovi
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa verde mai mare
  • 2-3 rosii moi decojite
  • 1-2 cartofi
  • cateva bucatele de grasime de porc
  • 100 gr unt
  • 600 ml vin alb
  • sare,piper
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume:

Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete.


Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea de porc,restul de vin,punem sare,piper si punem apa sa treaca de jumatatea bucatii de carne(aveti nevoie de o tava incapatoare sa nu va dea apa pe-afara).


Cand avem totul gata dam la cuptor la 180°-200° circa 3 ore,intorcand carnea din 30 in 30 de minute.


O sa va dati seama ca e gata pt ca o sa devina foarte frageda si atunci o scoateti din cuptor.


Taiem carnea felii si o punem pe un platou,scoatem grasimea si o punem pe o farfurie,iar legumele cu putina zeama le punem in blender(sosul trebuie sa fie putin mai subtire ca smantana).


Servim carnea cu sos deasupra,garnitura care ne place mai mult(noi am avut cartofi la cuptor cu vin si rozmarin) si un pahar cu vin rosu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mena29 1

10.04.2011, 08:39

Taaare gustoasa

adry88 1

07.05.2011, 13:32

adry88 1

07.05.2011, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin