Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

de donpablo in Vita, 8 Noi 2013 | 5745 vizualizari

 

Stroganoff cu carne de vita este o reteta delicioasa de origine rusa.
Exista doua legende despre originea acestei retete.
Una ar fi ca un bucatar francez ar fi gatit contelui Pavel Stroganoff adaugand retetei clasice iaurt si smantana si a avut un mare succes iar alta ar fi ca un medic pe numele Stroganoff ar fii tratat-o pe imparateasa Maria ce era intoxicata cu hering cu o dieta pe baza de carne de vita, ceapa si smantana.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. orez basmati
  • 1 lingurita cimbru
  • 200 gr. spanac
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 castraveciori murati in otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr. ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 400 gr. muschi vita
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 50 ml. coniac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 100 ml. lapte
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff cu carne de vita si orez basmati:

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru.

Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.

Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.

Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.

Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff cu carne de vita si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnita de vita in sos