Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

de donpablo in Vita, 8 Noi 2013 | 2835 vizualizari

 

Stroganoff cu carne de vita este o reteta delicioasa de origine rusa.
Exista doua legende despre originea acestei retete.
Una ar fi ca un bucatar francez ar fi gatit contelui Pavel Stroganoff adaugand retetei clasice iaurt si smantana si a avut un mare succes iar alta ar fi ca un medic pe numele Stroganoff ar fii tratat-o pe imparateasa Maria ce era intoxicata cu hering cu o dieta pe baza de carne de vita, ceapa si smantana.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. orez basmati
  • 1 lingurita cimbru
  • 200 gr. spanac
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 castraveciori murati in otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr. ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 400 gr. muschi vita
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 50 ml. coniac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 100 ml. lapte
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff cu carne de vita si orez basmati:

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru.


Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.


Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.


Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.


Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.


Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff cu carne de vita si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

08.11.2013, 16:43

merisor 1

18.11.2013, 13:11

Foarte faina reteta!

donpablo 1

18.11.2013, 16:01

merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii