Pulpe crocante la cuptor

de Sidy in Pui, 14 Mai 2011 | 4623 vizualizari

 

Reteta preparata dupa gusturile Laurei Laurentiu, dupa reteta gasita pe blogul ei:
http://www.retetecalamama.ro/2010/04/pulpe-si-aripioare-crocante-la-cuptor.html
Mare dreptate a avut Laura cand a spus:
"...ne-au placut la nebunie aceste bucati de pui invelite intr-o crusta crocanta, aromata, cu o carne ce este suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins..."
Credeti ca a mai ramas ceva prin farfurii....? Va inselati....nici nu a mai trebuit sa spal farfuriile ....

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 1 lingura boia iute
  • 3 linguri cu varf faina 
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1/2 ceapa 
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri cu varf mustar( cu hrean am folosit eu)
  • 40 ml ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe crocante la cuptor:

Pulpelor le-am indepartat pielita( sunt mult mai sanatoase fara acea grasime) le-am sters cu un servetel absorbant apoi le-am asezonat pe ambele parti si le-am dat putin la rece pina am preparat celelalte produse. Ceapa si usturoiul le-am curatat. Intr-un castronas am pus mustarul ce l-am amestecat bine cu uleiul pus putin cate putin ca la maioneza.Cu ajutorul presei pentru usturoi am presat si ceapa si usturoiul fin de tot si le-am adaugat mustarului.Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Preparam crusta astfel : Faina o punem pe o farfurie unde o amestecam cu boiaua.Adaugam apoi pesmetul si nuca de cocos si amestecam sa se intrepatrunda toate ingredientele. Pulpele de pui le frecam bine cu sosul de mustar apoi le tavalim prin amestecul de crusta , bine de tot.


Intr-o tava in care am pus hartie de copt asezam pulpele de pui si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C. Dupa aproximativ 20 minute intoarcem pulpele pe partea cealalta si le mai lasam 20 de minute pina se coc bine. Sunt gata atunci cand crusta este rumena fara a fi arsa iar pulpele intepate nu mai elibereaza deloc lichid rosu... Eu le-am servit cu cartofi cu marar verde si cu salata verde. O minunatie de pulpe pe care vi-le recomand cu mare drag sa le faceti si voi....nu veti regreta !!! Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe crocante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

15.05.2011, 08:31

le-am trecut la favo ca prea bine arata

LUK 1

15.05.2011, 15:29

delicioase

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:31

crocante si bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc