Pulpe de iepure cu mazare

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 24 Apr 2013 | 4016 vizualizari

 

Stiu pozele mele nu sunt asa de frumoase,mai ales ca le-am facut seara si fara multa lumina,in graba se strica treaba,dar va asigur ca la gust depaseste asteptarile,o carnita asa de moale si fina,gustoasa si cu un retrogust de lapte si unt,cu o aroma fina de usturoi,pentru masa de seara este cea mai potrivita mancare,sper sa va placa cat mie!Portia am facut-o pentru doi,aveam doar doua pulpe,dar se poate face si cu un iepure intreg,pregatirea si ingredientele sunt la fel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de iepure:
  • doua pulpe de iepure curatate
  • un pahar mare de vin alb
  • un pahar de otet(de care aveti)
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de fenicul
  • 2 frunze de dafin
  • jumate de ceapa
  • leustean
  • un morcove
  • o rosie de marime mijlocie
  • ulei de masline
  • sare,curry
  • pstrunjel daca doriti
  • Pentru garnitura:
  • 350 gr mazare
  • jumate de ceapa
  • jumate de morcove
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de iepure cu mazare:

Primul pas este sa punem pulpele de iepure la marinat (foarte important!).


Deci intr-un bol incapator punem apa cu un pahar de otet si jumate de pahar de vin alb, semintele de fenicul, un catel de usturoi, o frunza de dafin si pulpele spalate cu apa si frecate cu zeama de lamaie. Le lasam la marinat pentru 2 ore minim.


Dupa acest timp pregatim o tigaie sau cratita antiderenta in care vom cali foarte bine pulpele de iepure, important este sa le spalam din nou si sa le uscam bine cu hartie de bucatarie ca sa nu stropeasca uleiul in afara. Deci calim foarte bine pulpele in putin ulei de masline ,cand am vazut ca au prins o culoare rosiatica stingem focul si lasam la odihnit cateva minute pana pregatim legumele.


Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei de masline, jumatate de ceapa taiata fin, cei doi catei de usturoi taiati si ei foarte fin, leusteanul taiat foarte fin, jumatate de morcov ras pe razatoare.


Dam cratita pe foc mic la calit, cand s-au inmuiat bine legumele adaugam si pulpele de pui odihnite, adaugam rosia fara coaja si taiata cubulete, frunza de dafin, curry un varf de cutit, la fel si sare un varf de cutit. Cand a inceput sa prinda bine culoare stingem cu un pahar de vin alb si lasam sa scada cu capacul pus si pe foc mic, cam 10 minute. Adaugam si doua pahare de apa fiarta deasupra si lasam la fiert aproape o ora si jumatate controland si invartind pulpele de pe o parte pe alta.


Important este sa acoperim la inceput pulpele cu lichid ca in timpul coacerii partea de sus sa nu se usuce, de aceea invartim din cand in cand ca sa coaca in mod egal.


Dupa o ora si jumate controlam cu o furculita daca intra usor in carnita atunci este copt, daca nu suntem siguri atunci mai lasam inca 30 minute maxim pe foc mic.


Controlam si sosul daca a scazut prea mult atunci mai adaugam un strop de apa si gustam de sare. Important este sa sa punem la inceput putina sare si la urma doar cat este nevoie, in asa fel sa fie un gust echilibrat, nici sarat dar nici nesarat.


Se adauga la urma patrunjel taiat fin daca dorim.


Se serveste cu garnitura de mazare fiarta cu ceapa si morcovi, ulei de masline si sare. Foarte simplu!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diana_k 1

25.04.2013, 09:57

adry88 1

25.04.2013, 10:27

apetisant

babi5 1

05.05.2013, 20:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)