Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)

de alinutza1983 in Pui, 17 Mar 2011 | 4112 vizualizari

 

Cand am timp si sunt in pana de idei despre ce as mai putea gati, unul din blogurile ce le rasfoiesc cu placere este cel al d-lui Radu Popovici...De aici am ales sa prepar reteteta de pulpe cu miere si ienibahar ( absolut divina ! )

 

INGREDIENTE

  • 4pulpe superioare de pui
  • 30g miere
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1 lingura de sos de soia
  • 3 linguri de seminte de susan
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de ienibahar, macinat
  • 1/2 cana cu faina
  • 1-linguri de unt
  • 1-linguri de ulei
  • 2-3 linguri de vin alb
  • 2-3 linguri de fond de pui-(nu am avut )
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat, pentru ornat
  • rosii, taiate rondele, pentru servit
  • OPTIONAL:
  • ceapa verde,
  • morcov taiat rondele ( pentru marinada- nu se precizeaza in reteta de baza, dar am improvizat si eu putin : ) )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici):

1. Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa (taietura trebuie sa ajunga pana la os). Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.


2. Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.


3.Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare;


4. Dupa cca 50 min se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.Nota : eu am avut ceva treaba si am lasat la marinat ceva mai mult timp -cam 3 ore ( deci cred ca a fost un plus)...


5.Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata(Se incearca prin intepare cu varful cutitului: sucul ce curge trebuie sa fie limpede, fara urme de sange) ...


6.Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust ( atentie la sare!!! sosul de soia e deja sarat )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elena1988 1

18.03.2011, 21:31

arata minunat,felicitarile mele

alinutza1983 1

18.03.2011, 22:30

multumesc fetele! si e super buna!!!

LUK 1

19.03.2011, 13:59

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman