Pulpe de pui cu portocale

de La Ancuta in Pui, 29 Ian 2012 | 7149 vizualizari

 

Imi place mult combinatia de carne si fructe. De acesta data am combinat carnea de pui cu portocale si unt aromat. Ce-a iesit? ...o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 arfdei iute
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita chimen
  • 60 g unt
  • 4 pulpe de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 cartof
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml miere
  • 150-200 g supa de pui
  • 4 linguri mustar
  • sare, piper
  • rozmarin
  • 15-20 masline
  • patrunjel

Pentru garnitura:

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 lingurita curry
  • 1 conserva mica de porumb
  • 1 ceapa
  • untsare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu portocale:

Coacem ardeii pe plita iar apoi ii curatam de coaja si seminte si ii taiem marunt. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem felii.
Asezam ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tava.

Spalam bine portocalele si lamaie. Radem coaja de la o portocala si o amestecam cun untul moale, chimenul, ardei iute, sare si piper. Amestecam pana obtinem o pasta.

Pulpele le taiem pe jumatate si le spalam iar apoi le stergem cu un servet de bucatarie. Condimentam carnea cu sare si piper. Desprindem pielea de pe pulpe si bagam untul aromat in aceste "buzunare".
Asezam pulpele in tava peste ceapa si ardei si presaram rozmarin.

Taiem felii o portocala si jumatatea de lamaie. Asezam feliile in tava printre bucatile de carne.

Stoarcem portocala la care i-am ras coaja. Cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi il amestecam cu sucul de portocala. Adaugam mierea, mustarul ,ardei iute si pasta de tomate. La final adaugam supa de pui si potrivim de sare si piper. Turnam acest amestec in tava peste pulpe.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 25 de minute.

Scoatem tava si adaugam maslinele. Acoperim cu folie, sau cu capac si mai lasam la cuptor 15 minute.

Pentru garnitura:

Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam la racit. E de preferat sa il fierbeti cu o zi inainte.

Intr-o cratita incapatoare calim ceapa in unt iar apoi adaugam orezul si amestecam sa nu se arda.
Adaugama apoi praful de curry si porumbul scurs. Amestecam bine, potrivim de sare si stingem focul.

Sevim puiul cald, alaturi de garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:46

pulpeeee bune bune

mena29 1

31.01.2012, 13:26

Delicioase!!!

La Ancuta 1

31.01.2012, 13:43

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nuggets de pui