Pulpe de pui la cuptor

de kamy in Pui, 9 Noi 2010 | 7562 vizualizari

 

nu e o reteta elaboroasa...e ceva simplu,dar cred ca sunteti obisnuiti cu mine(nu-s genul sa ma complic)si ma gandesc ca poate ajut vreo tanara gospodina care acuma incepe sa gateasca.Imi aduc aminte ....la 21 de ani,m-am mutat singura si nu stiam sa "gatesc"decat cartofi prajiti si ochiuri.De ajutor mi-au fost vecinele...ciorba mi s-a parut cea mai grea mancare de realizat(multe ciorbe am mancat cu cartofi fierti la maxim si morcovii tari beton)iar mama mea(D-zeu sa o odihneasca)imi spunea..-tu nu poti spune ca ai invatat sa gatesti de la mama ta.....of

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe pui(intregi)
  • 1 cut.ciuperci intregi
  • 1 cut.ciuperci taiate
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare,piper
  • verdeturi a la provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.


Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa care,intoarcem pulpele, adaugam ciupercile si o mai lasam 15 min,la foc potrivit.


Amestecam 200 ml suc de rosii cu 200 ml vin alb,usturoiul zdrobit si 1 ling.verdeturi a la provence si le turnam peste pulpe dupa ce le intoarcem.Mai lasam pulpele in cuptor inca 20 min la foc mic.


Noi le-am servit cu cartofi natur:


Cartofii curatati de coaja,se taie bucati mari si se pun la fiert intr-o cratita cu apa in care adaugam sare si putin ulei.Cand sunt fierti,se scurge apa bine,se pune sare,piper ..daca va place,ulei,patrunjel,se pune capacul pe cratita si se ...haltacare bine sa se amestece toate ingredientele bine cu cartofii.


Serviti mancarica cu muraturi


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ling=lingurita

2

la cartofi natur nu va zgarciti cu frunzele  de patrunjel....eu nu am avut de data asta decat cateva fire....prea putine,din pacate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

kamy 1

11.11.2010, 19:08

eleny....verdeturi a la provence...se gasesc de cumparat...eu am luat de la firma FUCHS...la pachetel de celofan...incearca-o...e ff buna si usoara

eleny2010 1

18.11.2010, 13:30

kamy azi vreau sa ma apuc de reteta ta si m am mai uitat o data sa nu fii uitat ceva ? ideea este k nu am apucat sa i au verdeturi a la providence .. si vin alb am nu rosu. are ceva pot sa pun condimente peste pulpe sau n are rost?

kamy 1

18.11.2010, 13:45

eleny...pune cimbru,oregano...freaca-le cu curry,pune si vin de care ai...da si eu am pus alb,...pune ce ai in casa....succes..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca simpla