Pulpe de pui la cuptor

de kamy in Pui, 9 Noi 2010 | 10395 vizualizari

 

nu e o reteta elaboroasa...e ceva simplu,dar cred ca sunteti obisnuiti cu mine(nu-s genul sa ma complic)si ma gandesc ca poate ajut vreo tanara gospodina care acuma incepe sa gateasca.Imi aduc aminte ....la 21 de ani,m-am mutat singura si nu stiam sa "gatesc"decat cartofi prajiti si ochiuri.De ajutor mi-au fost vecinele...ciorba mi s-a parut cea mai grea mancare de realizat(multe ciorbe am mancat cu cartofi fierti la maxim si morcovii tari beton)iar mama mea(D-zeu sa o odihneasca)imi spunea..-tu nu poti spune ca ai invatat sa gatesti de la mama ta.....of

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe pui(intregi)
  • 1 cut.ciuperci intregi
  • 1 cut.ciuperci taiate
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare,piper
  • verdeturi a la provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.

Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa care,intoarcem pulpele, adaugam ciupercile si o mai lasam 15 min,la foc potrivit.

Amestecam 200 ml suc de rosii cu 200 ml vin alb,usturoiul zdrobit si 1 ling.verdeturi a la provence si le turnam peste pulpe dupa ce le intoarcem.Mai lasam pulpele in cuptor inca 20 min la foc mic.

Noi le-am servit cu cartofi natur:

Cartofii curatati de coaja,se taie bucati mari si se pun la fiert intr-o cratita cu apa in care adaugam sare si putin ulei.Cand sunt fierti,se scurge apa bine,se pune sare,piper ..daca va place,ulei,patrunjel,se pune capacul pe cratita si se ...haltacare bine sa se amestece toate ingredientele bine cu cartofii.

Serviti mancarica cu muraturi

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ling=lingurita

2

la cartofi natur nu va zgarciti cu frunzele  de patrunjel....eu nu am avut de data asta decat cateva fire....prea putine,din pacate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

kamy 1

11.11.2010, 19:08

eleny....verdeturi a la provence...se gasesc de cumparat...eu am luat de la firma FUCHS...la pachetel de celofan...incearca-o...e ff buna si usoara

eleny2010 1

18.11.2010, 13:30

kamy azi vreau sa ma apuc de reteta ta si m am mai uitat o data sa nu fii uitat ceva ? ideea este k nu am apucat sa i au verdeturi a la providence .. si vin alb am nu rosu. are ceva pot sa pun condimente peste pulpe sau n are rost?

kamy 1

18.11.2010, 13:45

eleny...pune cimbru,oregano...freaca-le cu curry,pune si vin de care ai...da si eu am pus alb,...pune ce ai in casa....succes..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi