Pulpe de rață cu cartofi

de Bunica in Rata, 2 Noi 2015 | 3884 vizualizari

 

Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate,dar mi-au rămas întipărite.Când am fost la Lidl am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • două pulpe de rață
  • 4 cartofi
  • 4 căței de usturoi Marinada:
  • 200 ml. vin roșu
  • o linguriță condimente a la Bunica
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • o crenguță cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rață cu cartofi:

Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.


Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.


Între timp curăță cartofii.


Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.


Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.


Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.


Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.


Ia un vas ceramic-am folosit eu.


Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.


Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.


Deasupra cartofilor pune pulpele de rață .


În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.


Lasă să fiarbă 2-3 minute ,apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.


Pune deasupra o crenguță de cimbru,acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.


După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.


Se servește cald cu salata preferată.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenție! Staniolul nu trebuie să atingă carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rață cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:57

ce bune sunt!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:38

excelente

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:47

yum ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita