Pulpe de rață cu cartofi

de Bunica in Rata, 2 Noi 2015 | 4561 vizualizari

 

Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate,dar mi-au rămas întipărite.Când am fost la Lidl am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • două pulpe de rață
  • 4 cartofi
  • 4 căței de usturoi Marinada:
  • 200 ml. vin roșu
  • o linguriță condimente a la Bunica
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • o crenguță cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rață cu cartofi:

Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.


Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.


Între timp curăță cartofii.


Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.


Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.


Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.


Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.


Ia un vas ceramic-am folosit eu.


Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.


Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.


Deasupra cartofilor pune pulpele de rață .


În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.


Lasă să fiarbă 2-3 minute ,apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.


Pune deasupra o crenguță de cimbru,acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.


După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.


Se servește cald cu salata preferată.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenție! Staniolul nu trebuie să atingă carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rață cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:57

ce bune sunt!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:38

excelente

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:47

yum ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie