Piept de rata cu legume in stil chinezesc

de Ksenya in Rata, 4 Iun 2019 | 8565 vizualizari

 

Fel principal in stil chinezesc ce se prepara rapid.
Daca vreti sa-i surprindeti pe cei dragi voua, nu ezitati s-o faceti :)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 piept de rata dezosat (2 buc)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Legume
  • 2 linguri ulei
  • un morcov tocat grosier
  • 6 catei usturioi tocati marunt
  • un zucchini potrivit tocat grosier
  • 5-6 ciuperci pleurotos taiate fasii mai mari
  • 2-3 linguri muguri de bambus
  • cateva crengute frunze coriandru
  • 2 linguri sos soia
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume in stil chinezesc:

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces.

Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam.

Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe cealalta parte, excesul de grasime pe care il lasa carnea o scoatem cu ajutorul unei linguri.

Adaugam otetul balsamic, lasam 2-3 minute, apoi adaugam mierea si lasam 4-5 minute, intorcandu -le de cateva ori, oprim flacara. 

Separat in alta tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam usturoiul, lasam un minut si adaugam morcovul, amestecam energic, adaugam ciupercile, sotam 3-4 minute, adaugam bucatile de zucchini, mugurii de bambus si sosul de soia, sotam 3-4 minute. 

Potrivim de sare si piper.

Pe un platou asezam legumele, apoi pieptul de rata si ornam cu frunze proaspete de coriandru.

Se serveste imediat ca atare sau insotit de orez simplu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu sotati mult legumele, nu trebuie sa fie bine facute

2

In loc de bambus, puteti adauga muguri de fasole.

3

Preparatul se serveste imediat, daca il lasati mai mult timp la racit, legumele devin moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin