Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

de Catalina L in Rata, 10 Iun 2015 | 6546 vizualizari

 

Pulpele de rata confiate, sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata confiate
  • 2-3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi:

Curatati cartofii si taiati-i felii. 

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Scoateti-le si pastrati-le la cald.

Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.

Lasati-i sa se rumeneasca bine.

Serviti cald.......... o salata verde sau o muratura sunt binevenite.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

pastrati la frigider intr-un borcanel grasimea care o indepartati de pe pulpe - este excelenta pentru a pregati cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor