Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

de Catalina L in Rata, 10 Iun 2015 | 3786 vizualizari

 

Pulpele de rata confiate, sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata confiate
  • 2-3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi:

Curatati cartofii si taiati-i felii.


Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).


Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.


Scoateti-le si pastrati-le la cald.


Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.


Lasati-i sa se rumeneasca bine.


Serviti cald.......... o salata verde sau o muratura sunt binevenite.


Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

pastrati la frigider intr-un borcanel grasimea care o indepartati de pe pulpe - este excelenta pentru a pregati cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Catalina L 1

10.06.2015, 19:05

RuxyRux 1

10.06.2015, 19:12

Gatesti grozav draga mea!

Catalina L 1

10.06.2015, 19:41

merci Rux..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor in vas roman