Quiche lorraine

de Rux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2011 | 6414 vizualizari

 

O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume .

Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):
  • 280 gr faina
  • 1/8 lingurita sare
  • 115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului
  • 115 gr unt nesarat
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite otet alb
  • 2 lingurite apa cu gheata  
  • Pentru quiche cu afumatura:
  • 8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa  
  • Pentru quiche cu feta si spanac:  
  • 55 gr branza feta
  • 150 gr spanac  
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche lorraine:

Aluatul de baza pentru doua tarte:

Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare.

Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina, amestecand pana cand compozitia devine vascoasa. Coca ar trebui sa se lege si sa se poata modela intr-o forma de minge.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua mingii care se infoliaza si se dau o jumatate de ora la rece.

Se scot pe rand din frigider si  se netezesc cu facaletul in forma unui disc. Se recomanda sa punem o folie de plastic deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Se aseaza apoi in forma de tarta si se trece la umplerea ei in varianta dorita.

Cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 tarte cu diametrul de 20-23 cm.

Aluatul se poate pastra pana la trei zile in frigider si pana la trei luni in congelator.

Quiche cu afumatura:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se intinde foaia de aluat, se aseaza in forma de tarta cu diametrul de 23 cm, se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se pune la copt pentru 15 minute.

Se scoate si se lasa pe un suport pentru racire.

Se regleaza cuptorul la 200 grade.

Intr-o tigaie prajim baconul( felii sau cubulete) la foc moderat spre iute, pana devin usor crocante, apoi se scot pe servete de hartie pentru a se zvanta.

Intr-un bol mare batem ouale, frisca lichida( smantana), sarea, piperul, nucsoara.

Feliile de bacon se presara peste aluatul racit si se acopera cu amestecul de oua.

Se coace placinta pentru 30 de minute.

Quiche cu spanac si feta:

Se prepara conform retetei de baza dar fara bacon.

Se opareste si strecoara spanacul.

Se presara peste aluat branza feta, deasupra se aseaza spanacul si apoi amestecul de oua.

Pofta mare...delicios!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Quiche lorraine-0
Quiche lorraine-1
Quiche lorraine-2
Quiche lorraine-3
Quiche lorraine-4
Quiche lorraine-5
Quiche lorraine-6
Quiche lorraine-7
Quiche lorraine-8
Quiche lorraine-9

COMENTARII (75)

Adinacarla

Adinacarla 1

05.02.2011, 01:05

wow ce deliciu aici

adry88

adry88 1

23.05.2011, 21:46

christyansen

christyansen 1

29.11.2011, 14:59

delicioasa cu spanac bv bv bv bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!