Quiche lorraine

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2011 | 9590 vizualizari

 

O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume .

Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):
  • 280 gr faina
  • 1/8 lingurita sare
  • 115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului
  • 115 gr unt nesarat
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite otet alb
  • 2 lingurite apa cu gheata  
  • Pentru quiche cu afumatura:
  • 8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa  
  • Pentru quiche cu feta si spanac:  
  • 55 gr branza feta
  • 150 gr spanac  
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche lorraine:

Aluatul de baza pentru doua tarte:

Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare.

Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina, amestecand pana cand compozitia devine vascoasa. Coca ar trebui sa se lege si sa se poata modela intr-o forma de minge.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua mingii care se infoliaza si se dau o jumatate de ora la rece.

Se scot pe rand din frigider si  se netezesc cu facaletul in forma unui disc. Se recomanda sa punem o folie de plastic deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Se aseaza apoi in forma de tarta si se trece la umplerea ei in varianta dorita.

Cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 tarte cu diametrul de 20-23 cm.

Aluatul se poate pastra pana la trei zile in frigider si pana la trei luni in congelator.

Quiche cu afumatura:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se intinde foaia de aluat, se aseaza in forma de tarta cu diametrul de 23 cm, se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se pune la copt pentru 15 minute.

Se scoate si se lasa pe un suport pentru racire.

Se regleaza cuptorul la 200 grade.

Intr-o tigaie prajim baconul( felii sau cubulete) la foc moderat spre iute, pana devin usor crocante, apoi se scot pe servete de hartie pentru a se zvanta.

Intr-un bol mare batem ouale, frisca lichida( smantana), sarea, piperul, nucsoara.

Feliile de bacon se presara peste aluatul racit si se acopera cu amestecul de oua.

Se coace placinta pentru 30 de minute.

Quiche cu spanac si feta:

Se prepara conform retetei de baza dar fara bacon.

Se opareste si strecoara spanacul.

Se presara peste aluat branza feta, deasupra se aseaza spanacul si apoi amestecul de oua.

Pofta mare...delicios!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)