Quiche Lorraine

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2011 | 2107 vizualizari

 

Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare. In locul gratarului, am preferat un picnic, cu rontaieli aduse de-acasa. Quiche Lorraine, sandwichuri cu verdeturi si alte mizilicuri, plus voie buna si "zgomotul" naturii de jur imprejur.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:

  • Aluatul:
  • 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
  • o lingurita praf de copt
  • 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
  • putina sare
  • 1 galbenus de ou

Umplutura:

  • 150 gr svaiter sau alt cascaval ras
  • 150 gr keizer
  • 3 oua mici
  • 150 gr smantana 
  • piper, nucsoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor.


Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune in folie alimentara si se tine la frigider macar 30 min.


Se intinde un cerc din aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina, se ruleaza pe facalet si se deruleaza in forma (eu nu am uns-o fiindca este antiaderenta).


Se inteapa din loc in loc cu furculita si pune la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 min.


Keizerul feliat (se indeparteaza inainte soriciul) se taie cubulete, svaiterul se rade, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, keizerul, iar deasupra amestecul cu smantana.


Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade. In ultimele 10 min. am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata. Se serveste fie cald, fie rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

03.05.2011, 08:55

f bun si arata bine

Pasiune pentru bucatarie 1

03.05.2011, 21:42

Ce as vrea sa fi fost si eu la picnicul ast,minunattt

adry88 1

06.05.2011, 10:51

bunnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv Cristina