Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)

de MVMih in Fructe de mare, 29 Aug 2011 | 23522 vizualizari

 

Am fost si eu la piata sa cumpar peste si printre altele ce sa vezi raci, m-am uitat putin cam stramb dar pana la urma m-am hotarat sa cumpar, avand acasa o persoana draga pe care o iubesc si care imi spunea ca nu a mai mancat raci din copilarie....

Racii sunt o raritate prin piete sau marketuri, par putin cam fiorosi dar sunt tare mult gustosi...Pentru a fi preparati este imperios necesar ca acestia sa fie vii.

 

INGREDIENTE

  • 25 raci vii (cam 1 kg si jumatete)
  • 3-4 frunze dafin
  • o manuta boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • o manuta boabe de mustar
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii):

Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil.

Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.

Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.

Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel.

Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat / curatat cum spun specialistii, dar merita.

Hai la masa...v-am pastrat si voua cateva codite si clestisori...

Daca ti-a placut reteta noastra "Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

MVMih 1

24.09.2011, 00:15

Da! Dia, trebuie, va trebui sa ma straduiesc...Ma gandeam !!!?? ce ar trebui sa fac ca sa recuperez...!?...ca de gatit se vede treaba...k trag kiulu si nici pricepere nush daca mai am

brunetica 1

16.12.2011, 18:16

ce bine arata racii , vreau si eu unul

Bya Ralu 1

27.01.2012, 00:25

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozi de raci cu paste