Midii/Scoici umplute si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 17 Apr 2015 | 5764 vizualizari

 

Ce-mi plac,....Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră.

Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (15 cl)
  • cimbru , dafin
  • sare, piper

pentru umplutura:

  • 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
  • bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 
Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.

  • Midii gratinate cu cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu unt de usturoi:

Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi. 
Se pune la cuptor pentru 10 minute.

Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.

   

 

Pofta Buna !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos de vin