Midii/Scoici umplute si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 17 Apr 2015 | 1966 vizualizari

 

Ce-mi plac,....Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră.

Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (15 cl)
  • cimbru , dafin
  • sare, piper

pentru umplutura:

  • 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
  • bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.

Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.

Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.



  • Midii gratinate cu cascaval:


Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.



  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:


Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.



  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:


Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.



  • Midii gratinate cu unt de usturoi:


Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.

Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.

Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi.

Se pune la cuptor pentru 10 minute.


Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.




Pofta Buna !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adele 1

17.04.2015, 22:07

Panacris 1

17.04.2015, 22:20

Ooooo, ai adus rețete 4 în 1Bunnnee, de probat și degustat

dantes 1

18.04.2015, 07:55

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34