Racitura cu pui (sau piftie)

de Razvy23 in Curcan, 1 Feb 2010 | 16976 vizualizari

 

Astazi am o reteta de "racitura" adusa direct de la mama de acasa - mie imi place si o consider foarte potrivita nu numai pentru ocazii, ci si cu ocazia venirii caldurilor. Doar de-aia o cheama "racitura"!

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan •
  •  jumatate piept de pui •
  • 2 morcovi •
  • ¼ telina •
  •  2-3 oua •
  • usturoi •
  • 1 plic praf de gelatina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura cu pui (sau piftie):

Se pârlesc aripile de curcan la flacara aragazului (sa se ia penele de pe ele, daca nu sunt bine jumulite)... Se spala si curata toate ingredientele, se pun intr-o oala si se toarna apa cât sa le acopere. Se adauga sare, se lasa la fiert pâna când apa scade la jumatate. Se scot ingredientele, iar carnea se curata de pe oase. Separat se face un mujdei de usturoi, care se adauga in zeama dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga si praful de gelatina si se mai lasa un timp, ca sa se dizolve (cca 30 de minute). Apoi se amesteca zeama si se strecoara printr-o strecuratoare mare, in care ati pus si un tifon; se strecoara de trei-patru ori, sau chiar de mai multe, ca sa fie cât mai limpede. Separat se fierb ouale, tari, apoi se curata si se taie felii. Se pregatesc vasele: 6 castronele rotunde mici (precum cele de inghetata) sau 4 mai mari, cât cele de supa. Pe fundul cupelor se pune o felie de ou, o felie de morcov, una de telina, se asaza carnea, fâsii, impartita in mod egal la toate castroanele. Se toarna zeama incet peste ele, se acopera cu o folie (celofan) si se dau castronelele la frigider. Se poate servi si cu hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu pui (sau piftie)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bucataras 1

01.02.2010, 19:58

Reteta ar fi super daca n-ar fi copiata: http://hobbybucatar.blogspot.com/2009/05/racitura-cu-pui-sau-piftie.html. Drept urmare, acest user va fi banat!

Teo 1

01.02.2010, 21:59

incerc sa inteleg termenii(am spus ca sunt incepatoare);ai dreptate Bucataras!eu m-am inscris in aceasta echipa ,convinsa ca,putem impartasi unii altora impresii, experiente si retete culinare deja testate;

MIUTA 1

28.12.2010, 23:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor