Racituri

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2015 | 4725 vizualizari

 

Raciturile sunt specialitatea sotului meu Adrian. Anul acesta l-am ajutat si eu si am prins experienta.

 

INGREDIENTE

  • 4 adidasi de porc (picioruse)
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 10 l de apa
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se adauga apa si se lasa la foc potrivit 3 ore.In timp ce fierbe carnea, se ia spuma de deasupra ori de cate ori este cazul.

Cand nivelul apei a scazut la jumatate si carnea se desprinde de pe oase inseamna ca este gata.Scoatem carnea din oala si curatam usturoiul,il pisam si-l adaugam in oala impreuna cu sare dupa gust si se mai lasa putin la fiert.

Zeama se strecoara ca sa nu ramana usturoi sau oase mai mici si se lasa deoparte.Intre timp, din carnea care s-a mai racit un pic se aleg bucatile de carne, sorici, zgarciuri si  se distribuie bucatile de carne in  farfurii .

Peste fiecare farfurie cu carne se toarna cate un polonic din zeama strecurata si se pun intr-un loc racoros si se lasa sa se inchege.Se serveste rece, de aici si numele de racituri.Pofta buna.

TIPS-URI

1

oala nu se acopera in timp ce fierbe

2

eu nu folosesc, dar daca pui si plicuri de gelatina, acestea se adauga in apa conform instructiunilor de pe pachet, dupa ce carnea a fost scoasa din oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piftie