Racituri de porc [piftie]

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 4672 vizualizari

 

Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • 200 grame sorici
  • 2 urechi de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 1 morcov mare
  • 3 capatani de usturoi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • boia de ardei duce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc [piftie]:

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala . 

La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama  din oala . 

Amestecam zeama  si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne  si presaram boia de ardei dulce. 

Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece , daca se incheaga putem opri fierberea , daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia.

2

se pot face racituri si din carne de vitel cu os , curcan sau pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc [piftie]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

delia64 1

06.03.2013, 17:35

Alina

botcrina 1

06.03.2013, 18:32

bune raciturile, tare harnicuta ati mai fost zilele astea!

delia64 1

06.03.2013, 19:46

Crina multumesc de aprecieri ,am gatit pentru ziua surioarei mele dragi .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc