Raclette

de Cris2711 in Mancaruri cu carne, 11 Apr 2012 | 16491 vizualizari

 

Denumirea vine de la Raclette-un tip de branza frantuzeasca cremoasa dar este si o mancare elvetiana.Branza Raclette este de vaci si se foloseste topita ,in general sau felii.In Elvetia se mananca cu totul altfel decat prezint eu,in tarile europene se mananca in feluri diferite,chiar si in Germania.Fiecare pregateste dupa placerea lui.Si ce este interesant,fiecare isi gateste portia in tigaita lui si nu se poate plange de bucatareala altuia:)))E nevoie de Raclette -o placa care se incinge si pe care se pragateste Raclette in tigaite:DSe mananca in cercuri mai mari de prieteni sau cu familia,dureaza cateva ore.Si acum hai sa va povestesc ce ingrediente am folosit eu in ziua de Pasti cu sora mea draga Mihaela(Mena).

 

INGREDIENTE

  • bagheta franzuzeasca
  • branza Raclette
  • file de porc taiat in felii mici
  • file de miel taiat in felii mici
  • piept de pui,deasemenea taiat felii
  • ciuperci taiate felii
  • ardei taiati in cubulete mici
  • ceapa tocata marunt
  • boabe de porumb
  • rosii taiate felii
  • raci de rau
  • unt cu usturoi sau unt cu ierburi,se poate folosi si untul obisnuit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Modul de pregatire este doar ca  toate ingredientele se pregatesc ,se taie marunt sau felii,se pun in castronele si se amesteca in tigaite dupa dorinte.Toate ingredientele se potrivesc intre ele.Se mai folosesc si cartofi fierti,ananas,sunca,salam,fiecare ce ii place.Nu am trecut cantitati la ingrediente ,se folosesc in functie de numarul de persoane si apetit:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Doralinda 1

19.11.2012, 21:52

ai dreptate, vina a lor sa fie daca nu si-o prepara cum trebuie!
nu cred ca s-ar putea plange cineva la cum ai pregatit!!!!!arata nemaipomenit!
versiunea noastra aici, e mult mai simpla ca a ta sunt mai lenesi astia aici!si eu la fel!
imi place cand fac schimb de idei, sigur voi incerca si variantele tale, ca daca mananci la fel, pai apoi te plictisesti! te pupic

Cris2711 1

19.11.2012, 21:56

io traiesc intre nemti Dora))nik cu leneaastept reteta

Doralinda 1

19.11.2012, 23:32

O seara buna cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raclette