Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)

de JustLoveCookin in Clasice, 10 Noi 2010 | 7374 vizualizari

 

Reputatia gastronomiei bologneze dateaza din timpuri medievale, datorita familiilor de nobili la curtile carora lucrau cei mai faimosi bucatari din lume.Acest sos este fara umbra de dubiu unul dintre sosurile italiene cele mai cunoscute,tipic regiunii Emilia Romagna,reteta fiind a unei bunici bologneze.Ragù–ul este in general asociat cu spaghetti,ultimul tip de pasta peste care bolognezii ar pune acest sos.Insa oricum ar fi,facut cu carne de calitate este divin…

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l suc de rosii
  • 6 linguri ulei(preferabil masline)
  • 200 g bacon sare
  • 1/2 pahar vin sec alb (optional)
  • 1 litru apa
  • 1-2 ramurele de telina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragù alla bolognese (Sos Bolognez):

Se caleste ceapa tocata fin in ulei apoi se adauga baconul macinat sau taiat cubulete mici.Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam.

Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se incorporeaza carnea tocata si se lasa putin la prajit ( daca vreti sa stingeti cu vin,faceti-o acum ,si lasati pana se evapora ) apoi morcovul ras sau taiat cubulete si el.

Se adauga sucul de rosii, apoi apa si sarea si se fierbe la foc mic cca 3 ore.Eu nu tai telina ,ci pun 1-2 crengute mici cand fierbe,iar la urma le scot.Gustul telinei din Romania este mai decis si intepator,asa ca atenti cu telina. Cu cat fierbe mai mult cu atat va fi mai bun,contrar parerilor cum ca ar fi la fel si fiert putin.Oricum,va veti adapta dupa timpul pe care il aveti.Nu e mult de munca,dupa adaugarea sucului de rosii trebuie doar sa il lasam la foc mic si sa amestecam din cand in cand.Cand se raceste il pun in recipiente de cca 300 g (necesarul pt a asezona 3 portii de pasta ) si il dau la congelator,unde se poate pastra pana la 3 luni,insa nu va dura atat,fiindca are un gust exceptional. Este foarte important sa folosim carne proaspata si de calitate.Recomand folosirea bacon-ului,fiindca schimba mult savoarea sosului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:07

Si ma si salveaza cand nu am mult timp pentru gatit.il decongelez la microunde,cu programul special pt asta,pasta e gata in 5-11 minute depinde ce tip e, si ai pus o masa delicioasa in maximummmmm 11 minute. Ragù forever !

elena1988 1

11.02.2011, 16:46

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:17

super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sos salsa