Rasol alb de manzat cu legume la cuptor

de silvi0ara in Vita, 29 Noi 2010 | 19564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol alb de manzat
  • 150ml vin rosu
  • 100ml apa
  • condiment-cimbru,oregano,piper,boia dulce,sare
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 2 linguri ulei
  • Pentru legume:
  • 1 fir praz
  • 1 vamata mai micuta
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • 6 ciuperci proaspete
  • ½ telina radacina
  • 100ml vin alb
  • 100ml apa
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb de manzat cu legume la cuptor:

Carnea se spala si se curata de eventulalele pieliti,apoi o punem intr-un vas si deasupra adaugam uleiul si toate condimentele si frecam bine carnea cu ele.Luam o punga pentru gatit la cuptor si punem carnea,apoi adaugam apa si vinul,legam punga la gura,facem cateva gauri sa iasa aburul,punem punga intr-un vas si bagam la cuptorul incins pentru 1 ora.Puteti incerca carnea daca s-a facut cu ajutorul unui bat pentru frigarui,daca mai este nevoie o mai lasati la cuptor pana este gata.

Legumele:

Prazul se curata si se spala apoi il taiem in bucati,morcovul il taiem rondele,ciupercile le taiem in patru,ardeiul patrare mai mari,iar telina cuburi.Le punem pe toate intr-un vas de yena,condimentam dupa gust,adaugam apa si vinul si le dam la cuptor pentru 20 de minute.Intre timp pregatim vanata,o curatam,o taien cuburi si o lasam in apa cu sare pentru 10-15 minute.Se scoate se scurgebine de apa si o prajim in ulei pana se aureste frumos,apoi o adaugam alaturi de celelate legume,le mai lasa 10-15 minute la cuptor si sunt gata de servit alaturi de rasolul alb de manzat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de manzat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez