Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii

de Bucataras Medi in Curcan, 2 Apr 2013 | 6259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol de curcan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • Pentru sos
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 foi de dafin
  • rosmarin uscat
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii:

Spalam carnea, o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline. Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa. Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta .Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Separat ne ocupam de sos.

Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam si usturoiul si il taiem rondele subtiri.Intr-o cratita in care am incins putin ulei punem ceapa si usturoiul si lasam la inabusit circa 5-6 min.Adaugam pasta de rosii si zaharul.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam o cana cu apa , sucul de rosii, foaile de dafin si rosmarinul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba sub capac la foc mic pana ce sosul scade si se ingroasa. La final indepartam foile de dafin.

Sosul astfel pregatit il turnam in tava cu rasol si mai lasam la cuptor circa 5-6 min.

Asezonam cu patrunjel verde si servim alaturi de o garnitura............legume fierte,piure de cartofi ,cartofi natur etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Curcan la cuptor cu legume