Rasturnata cu paste, prune si struguri albi

de Valclaudia in Prajituri, 25 Sep 2014 | 1077 vizualizari

 

un desert consistent, facut la repezeala cu ce-aveam prin bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri pesmet
  • 2 plicuri zahar tos cu scortisoara
  • 8 prune mari, carnoase
  • 1 ciorchine strugure alb
  • cca 100 gr. paste fainoase fierte (reci,ramase de la masa de pranz)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu paste, prune si struguri albi:

Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi.


Strugurele se spala si se scurge de apa.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul.


Mixand in continuare la viteza mica a mixerului,incorporam uleiul (turnand in fir subtire, ca la maioneza).


Adaugam praful de copt, apa minerala (lingura cu lingura).


Punem peste amestecul obtinut cate o lingura de faina si niste spuma de albus, amestecam usor pana incorporam toate cantitatile.


In tava cuptorului aszam hartie de copt.


Peste hartie presaram un strat de pesmet,apoi zaharul cu scortisoara.


Din loc in loc asezam pastele fainoase fierte,scurse si racite iar in spatiile ramase libere asezam boabe de strugure si sferturi de prune.


Turnam amestecul de blat, nivelam cu lingura sa se umple toate spatiile,apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam pe un platou mare sau pe un tocator mare din lemn, indepartam hartia de copt cat este inca fierbinte.


Lasam la racit, portionam, pudram cu zahar pudra din belsug si serbim prajitura decorata cu sos de ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu paste, prune si struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

26.09.2014, 16:28

Interesant și cam bun!

elucubratiiculinare 1

27.09.2014, 09:31

ce de fructeeee

Rocsi 1

27.09.2014, 21:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S