Rata cu castane

de cristeena20 in Rata, 25 Sep 2012 | 2958 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la sotul meu. Carnea e foarte frageda si tocanita formata e foarte buna. Eu am folosit rata de casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata de marime medie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu sau verde
  • pasta de rosii
  • 1 rosie
  • pasta de paprika si pasta de rosii (2 linguri)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 200 gr de castane congelate (fara coaja)
  • ciuperci champignon (200 gr) mai mici
  • ulei de masline
  • sare, piper, piripiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu castane:

- Portionam rata in bucati potrivite


- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika.


- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).


-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda.


- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.


- Se serveste cu orez alb, simplu.



 

TIPS-URI

1

sa aveti grija sa nu fierbeti prea tare carnea, sa nu se desfaca de pe os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

cristeena20 1

26.09.2012, 15:28

Eu am gasit la supermarket, in frigiderul cu legume congelate castanele...e buna combinatia

Sim0na 1

26.09.2012, 21:39

Foarte interesanta combinatia!!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:03

trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Raţă cu varză murată