Rata pe varza la cuptor in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2011 | 35334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 verze murate
  • 2-3 rosii
  • o cana cu bulion
  • ulei de masline
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza la cuptor in vas de lut:

Curatam rata , o spalam si apoi o transam.Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece.

Daca varza murata este prea acra si prea sarata o tinem cateva ore(2-3 ) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul vasului de lut( pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min) jumatate din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam o parte din carnea de rata transata si apoi restul de  varza .Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala.Adaugam rosiile decojite si date prin razatoare,cimbru uscat,foi de dafin si  boabe de piper .Deasupra asezam restul de carne si dam la cuptor.Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare.

Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.

Servim calda cu mamaliguta.

Eu am avut o rata cumparata  tare frumoasa, grasa si frageda .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

aziz 1

05.06.2011, 19:02

vai nu ...te rog nu, nu te deranja

Bucataras Medi 1

05.06.2011, 19:11

Aziz, nu ma deranjez imi face placere..............

babi5 1

06.10.2014, 15:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu muschiulet in vasu roman