Ratatouille

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Ian 2011 | 4382 vizualizari

 

De foarte mult timp am zis ca fac, de cand am vazut reteta la Tavi. I-a venit randul. Ce pot sa va zic? Ca nu mi-as fi inchipui asa o "bunaciune" vorba lui Onesta(diana). Era un miros in toata casa...Super super buna si perfecta pentru o zi de post. Ce-i drept data viitoare voi dubla cantitatile, s-a lins si vasul de yena in care a fost pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare(600 g)
  • 5 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 3 dovlecei
  • 5 morcovi
  • 7-8 ciuperci champignion
  • 1 bucata telina
  • 3 fire groase  de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1 cutie pasta de tomate de 450g
  • 9-10 rosii cherry-optional
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline 3-4 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ce-i drept am vazut mai multe retete de ratatouille, asa ca eu va spun varinata mea , e drept sursa de inspiratie a pornit de la Tavi. Multumersc mult Tavi


Se taie vanata in cubulete si se caleste in foarte putin ulei (2-3 stropi) in tigaie de teflon e mai usor,se calesc 5 minute. Dovlecelul se taie rondele sau cubulete si se caleste si el 3-4 minute Ardeiul rosu si galben se taie cubulete si se caleste 3-5 minute in 2 stropi de ulei. Ciupercile la fel se curata se taie si se calesc 3-5 minute. Morcovul se curata se taie rondele si se caleste 3-4 minute dupa care se pune telina (tocata ,razuita ,taiata,,,,,,cum va place) si se mai calesc impreuna inca 3-5 minute. Ceapa se toaca si se caleste cu usturoiul pisat 3-5 minute


Rosiile se fierb in apa cu putin sare,se docojesc si se taie . Cartofii se curata si se taie cubulete mici (nu se fierb)


Cand toate le avem pregatite se amesteca toate intr-un vas mai mare se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, patrunjel verde tocat, foi de dafin. Se adauga si pasta de tomate .


Se pun toate intr-un vas de yena mai mare (in cazul meu sau orice alta tava), se pun rosii cherry deasupra, patrunjel verde, feliute de ardei galben, dupa preferinta si sa de tava la cuptor pentru 1 ora la 160 grade.


Se serveste atat calda cat si rece, iar cine doreste poate sa mai puna pasta de tomate(sotul meu e innebunit dupa pasta de tomate)


Pofta buna


PS:e ceva de lucru la acesta minunata retata, dar si efortul e pe deplin rasplatit


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

La Ancuta 1

15.01.2011, 00:10

ce bunatati ai facut

elena1988 1

11.02.2011, 20:07

adry88 1

23.05.2011, 21:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufle de legume"Arlechino"