Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

de laura_n in Paste, 15 Apr 2015 | 1167 vizualizari

 

Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
  • Pentru umplutura
  • 300 gr urda proaspata
  • 50 gr telemea sarata
  • 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
  • 1 legatura subtire de leurda
  • piper alb
  • pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire usturi verde
  • 2 felii subtiri cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri umplutura de branza cu spanac
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 canita apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda:

Aluatul de ravioli


Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.


Umplutura


Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.


Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare.


Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.


Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!

 

TIPS-URI

1

aluatul trebuie intins in strat subtire.

2

umplutura poate varia, in functie de gustul fiecaruia. Atentie insa sa nu umpleti prea mult pastele, astfel riscati ca la fiert sa se desfaca si sa iasa umplutura.

3

puteti prepara sos dupa bunul plac.

4

uleiul in aluat asigura elasticitate aluatului.

5

in functie de tipul de faina, daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

15.04.2015, 20:12

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ksenya 1

16.04.2015, 07:55

imi place ce-ai facut!

anca_rm 1

16.04.2015, 08:20

ce bunatati ne-ai adus Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si stafide