Reteta de mici

de gab_s19 in Vita, 21 Oct 2013 | 13999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 500 gr. carne tocata de miel/oaie
  • 200 ml. zeama de carne (sau 1/2 cub Maggi si 200 ml apa calda)
  • o lingura si jumatate de cimbru maruntit
  • doua lingurite de bicarbonat
  • 6-7 catei mari de usturoi
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mici:

Se pune carnea intr-un bol incapator, se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet incorporate. Se adauga cate putina zeama de carne (sau supa obtinuta din jumatate de cub de Maggi si apa calda), amestecandu-se cu mana pana cand pasta de mici devine foarte lipicioasa.

Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la frigider in jur de 24 de ore, timp in care carnea va prinde mirosul inconfundabil de mici.

Pentru a forma micii si a nu se lipi de maini se pune apa intr-un bol si cu mainile umede se formeaza bastonase lunguiete care, fie se pun direct pe gratar, fie se congeleaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 15:26

Rocsi 1

21.10.2013, 18:54

Silvia74 1

27.10.2013, 21:58

De ce n-as face si eu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mititei sau mici la gratar