Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Feb 2023 | 3848 vizualizari

 

Pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- n-am respectat chiar 100% reteta, ca eu nu-s cafegioaica, asadar si prin urmare am mai redus din cafea, am marit putin blatul, ca nu aveam tava cu dimensiunile ei. In fine ce sa o mai lungesc, mai bine ma apuc sa scriu ce am prestat mai ales ca se pare ca asta-i reteta cu numarul 1700.....
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, zahar, ulei, faina, cacao, ness, cafea, ciocolata, unt, mascarpone, smantana lichida.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700
  • Blat - tava 24/35 cm
  • 7 oua medii
  • un praf de sare
  • 230 g zahar
  • 70 ml ulei
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lingura ness
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 130 ml cafea espresso - am pregatit-o cu ajutorul aparatului Espressor manual Prima Latte-Breville
  • 130 g ciocolata neagra Callebaut
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura ness + 1 lingura apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina amestecata cu cacao, la final am adaugat uleiul si am omogenizat compozitia, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am portionat in 12 bucati mai mari.

Sirop : Am pus zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramel a devenit fluid, am tras ibricul de pe foc si am adaugat ness-ul, am amestecat bine si am lasat sa se raceasca.

Glazura : Am pregatit 130 ml cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus cafeaua intr-un ibric, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba in 2-3 clocote, am luat de pe foc ibricul , l-am lasat 2-3 min apoi am adaugat ciocolata si untul si am amestecat energic, am lasat sa se raceasca.

Crema : Am frecat bine lingura de ness cu lingura de apa. Intr-un castron  am pus mascarponele, zaharul, smantana si ness-ul frecat si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Dupa ce am portionat blatul, am luat fiecare bucata si am inmuiat-o in sirop, am procedat la fel cu toate bucatile. Le-am asezat pe un gratar, apoi le-am glazurat pe fiecare in parte, la final am ornat fiecare bucatica cu crema.

Vezi si reteta de Tort Tiramisu

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

13.02.2023, 20:42

Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

Rocsi 1

14.02.2023, 20:46

Ce nebunie de prajitura! Felicitari pentru tot ceea ce faci, Cleme si pentru ca mereu ne incanti cu bunatati!

oanapl 1

17.02.2023, 09:33

O minunăție! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere