Amandina speciala

de LUK in Prajituri, 6 Noi 2011 | 4845 vizualizari

 

Am numit-o speciala datorita cremei care imi place foarte mult..e aceeasi de la tortuletul cu visine cu mici modificari la cantitati..e delicioasa.Reteta de blat ii apartine Lissei www.torturilelissei.com

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 40ml ulei
  • 30ml apa
  • 20gr cacao
  • 200gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt(reteta initiala nu-l prevede)

Crema:

  • 3 oua intregi
  • 150 de gr zahar
  • 200ml frisca lichida
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 200gr unt
  • 2 linguri de cacao

Sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • 150ml apa
  • 5 ml esenta rom

Glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50gr unt
  • 100ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina speciala:

Incalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt.


Pregatire blat:


Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma cu apa.Adaugati apoi zaharul,treptat mixand in continuare.Amestecati galbenusurile cu ulei.incorporatile in spuma de albus.Usor,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn,adaugati faina.


Turnati compozitia in tava si coaceti aprox.40-45 de min.Cand s-a copt scoateti din tava si lasati la racit.


Pregatiti siropul.Puneti zaharul intr-un vas pe foc mic.Lasati s ase topeasca pana cand are o culoare aurie apoi adaugati apa.Aveti grija cand turnati apa deoarece sar stropi de apa fierbinti.Initial zaharul se va intari(puteti observa cum sta lingura..)dar dupa ce va fierbe putin se va topi.Lasati deci s afiarba pana cand e toit complet zaharul.Dati deoparte siropul.


Crema:


Ouale intregi le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de abur sa fiarba,amestecand incontinuu pana cand se ingroasa.Cand sunt gata adaugam ciocolata rupta bucatele si cacao.Lasam pe foc pana cand ciocolata e topita complet.Luam de pe foc,mutam compozitia intr-un bol in care putem folosi mixerul.Cand e doar calduta o mixam cu untul pastrat la temperatura camerei.


Batem frisca tare si o incorporam in crema de oua cu ciocolata.


Taiem blatul in 2.Insiropam ambele blaturi cu sirop din belsug.Ungem crema pe primul blat si apoi asezam al doilea blat.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic.Cand s-a topit adaugam untul si mai lasam pana cand se topeste acesta.O turnam apoiuniform pe prajitura.


Lasam prajitura la rece cca 2 ore inainte de a o consuma pentru a se insiropa cat mai bine.Decoram dupa preferinta..eu am presarat putina nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina speciala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Bucataras Medi 1

17.11.2011, 08:00

cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie.............

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 15:20

absolut delicioasa,si ce reusita e

LUK 1

17.11.2011, 17:50

va multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Amandine