Reteta de prajitura cu prune si cacao

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2022 | 3289 vizualizari

 

Am profitat de toate fructele toamnei si am pregatit fel si fel de prajituri, printre care si aceasta Reteta de prajitura cu prune si cacao, pe un blat subtire de cacao, cu prune si scortisoara, hmmm ... un deliciu!

Ingredientele principale sunt: oua, zahar, iaurt, faina, prune si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu prune si cacao
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 lg ulei
  • 6 lg iaurt grecesc
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lgt cacao
  • prune fara samburi
  • o mana de nuca
  • scortisoara macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu prune si cacao:

Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt. O treime din compozitie se pune separat intr-un bol si se adauga cacaoa. Se amesteca bine.

Se spala prunele si se curata de samburi. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia cu cacao si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia alba apoi deasupra se asaza prunele, se presara nuca taiata grosier si se presara scortisoara. Se da tava din nou la cuptor pentru cca 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Vezi si reteta de Prajitura cu caise si branza

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu prune si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase