Reteta de prajitura Petre Roman

de miremirc in Prajituri, 5 Iun 2011 | 275845 vizualizari

 

 Pentru aceasta Reteta de prajitura Petre Roman, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuci, lapte, unt, caramel

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Petre Roman
  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • Decor :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Petre Roman:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.

Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.

Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)

Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Alina MihaelaHutanu 1

02.03.2019, 10:52

Nu mi-a iesit aceasta prajitura. Ceva cred ca este gresit. Am folosit tava mica si nu a crescut.nu am avut cum sa tai blatul in 2.
La Caramel cand am pus untul s-a intarit si nu s-a incorporat untul.cand am pus caramelul pe foaie toata crema a alunecat de pe caramel pt ca caramelul a format o pelicula. Si la sfarsit tot albusul ala pe bain marin nu ii inteleg rostul. Poate ca gresesc eu dar ceva tot nu e bun🤔 prea mult unt in crema si exagerat de mult zahar. Aproape 1kg de zahar la o prajitura🙄

CristianaGhiuro 1

17.11.2019, 09:03

Nu recomand rețeta asta. Este ZAHAR CU CREMA. Horror. Am stricat o gramada de alimente timp și nervi. Am aruncat toată prăjitura

Sidy 1

23.12.2020, 07:09

O prajitura foarte, foarte gustoasa ! De ce trebuie sa fim rele ? Nu va place ca e prea mult zahar sau unt ? Puneti mai putin, nu se va intampla nimic rau !
Mie imi place enorm, am facut-o de multe ori si a iesit perfecta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere