Reteta de preparare a papanasilor

de nico15 in Dulciuri, 6 Noi 2010 | 3556 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente:

  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei


Pt umplut:

  • 1 borcanel de smantana
  • 1 borcanel de dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Mod de preparare:

Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit.

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, se incepe a se amesteca ingredientele si treptat se adauga si faina nu toata odata ci pe rand. Dupa ce a prins cat de cat o forma se scoate amestecul din castron si se va cauta sa se framante un pic observand daca mai este nevoie de faina sau nu, aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Se va rupe din aluat bucati si se vor forma bile mai mari si mai mici, bilele cele mari li se vor face un mijloc o gaura cu degetul trecut prin faina dupa care se vor pune la prajit, intr-un tuci in care uleiul va fi in exces sa depaseasca papanasi care vor fi pusi la prajit, cand acestia vor fi gata se vor ridica la suprafata. Se scot atat papanasii cat si bilutele mai mici si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Papanasi vor fi ornati cu dulceata si smantana li se va pune biluta mica in varf si se vor servii calzi.

Din 200 de gr de branza de vaci mi-au iestit 6 papanasi, 3 mai mari si 3 mai mici, iar timpul aproximativ 25 de minute.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Corinuta 1

07.11.2010, 00:11

de ce de proba?

nico15 1

07.11.2010, 07:50

Stii de ce Corina, pentru ca nu imi ieseau si am zis "astia sunt de proba" si atata am ras de numele lor ca asa le-a ramas, papanasi de proba.

dentistutza 1

20.02.2011, 19:30

foarte buni si frumosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher